Gasztro blog

 

Olasz borvacsora az óbudai Trófea Grill Étteremben!


TRÓFEA GRILL ÉTTEREM

Ínyenc menüsorral és kiváló borokkal, leptük meg Vendégeinket 2018. október 16-án, az óbudai Trófea Grill Étteremben. A menü részletesebben, alább olvasható! Ha esetleg nem sikerült részt vegyen az Olasz borvacsorán, és felkeltette az érdeklődését, akkor foglaljon asztalt legközelebbi Márton napi borvacsoránkra november 13-án 19:00 órára.

Olasz borvacsora borai, és a menü:

Ínyenc menüsorral és kiváló borokkal, leptük meg Vendégeinket 2018. október 16-án, az óbudai Trófea Grill Étteremben. A menü részletesebben, alább olvasható! Ha esetleg nem sikerült részt vegyen az Olasz borvacsorán, és felkeltette az érdeklődését, akkor foglaljon asztalt legközelebbi Márton napi borvacsoránkra november 13-án 19:00 órára.

Olasz borvacsora borai, és a menü:

Hideg előétel

01 feherbab salata koktelrakkal 02 - Olasz borvacsora az óbudai Trófea Grill Étteremben!

Fehérbab saláta koktélrákkal – ROSSETTI – BIANCO / TOSCANA

A bor ízében és illatában a frissesség és a virágosság dominál, ezért kitűnően illik a tenger gyümölcseihez. Az előfőzött koktélgarnélát, főtt fehér babbal kevertük össze és citrusos, olívás, zöldfűszeres öntettel ízesítettük.

Hideg előétel

02 Fustolt jercemell - Olasz borvacsora az óbudai Trófea Grill Étteremben!

Füstölt jércemell, zöld mandarin, mandula, radicchio – PIPOLI – GRECO & FIANO / PUGLIA

Az aperitifként is kiváló reduktív bor trópusi gyümölcsös aromával hódít, ez magyarázza a mandarin és mandula párosítását a füstölt sous vide-olt jércemell kiegészítőjeként. A radicchio enyhe kesernyés íze csak kiemeli az étel frissességét.

Meleg előétel

03 kacsa edesburgonya szilva ruccola - Olasz borvacsora az óbudai Trófea Grill Étteremben!

Kacsa, édesburgonya, szilva, ruccola – ORTONESE – SANGIOVESE & MERLOT / PUGLIA

A rubinvörös színű bor, ízében a piros bogyós gyümölcsök és vaníliás szilva jegyeit viseli. A hozzá elkészített kacsamell édesburgonya pürével és párolt szilvával remekül passzol. A rukkola egy kevés könnyítés a tartalmas ételben.

Főétel

04 Braised marhapofa karamellizalt endivia - Olasz borvacsora az óbudai Trófea Grill Étteremben!

Braised Marhapofa karamellizált endívia – LUCCARELLI – NEGROAMARO / PUGLIA

Testes, csersavakban gazdag, de gyümölcsös illatú vörösborhoz már egy komolyabb főételt gondoltunk. A lassan, alacsony hőfokon párolt marhapofa, és a párolt endívia salátát, a párolóléből készített testes mártás egészítette ki.

Desszert

05 fuge zoldborsos mascarpone tart - Olasz borvacsora az óbudai Trófea Grill Étteremben!

Füge zöldborsos mascarpone tart – VULTURE – MOSCATO / PUGLIA

Az aranysárga színű borban, őszibarack és mangó illata tükröződik. Az omlós tésztából készült tart-okat egy zöldborsos mascarpone krémmel töltöttük meg, majd friss fügét tettünk a tetejére. Végül vaníliás porcukrot karamellizáltunk rá.

Reméljük a vacsora kínálatunk felkeltette érdeklődését és részt vesz a következő borvacsoránkon.